Heraanleg van het Ilot Sacré

Volledige heraanleg, van gevel tot gevel

De Stad Brussel start officieel met de werken voor de volledige heraanleg van de straten van het Ilot Sacré, namelijk de Beenhouwersstraat, de Korte Beenhouwersstraat, de Predikherenstraat, het Eenmansstraatje, de Huidenmarkt, de Getrouwheidsgang, de Ossekopgang en de Paternostergang.

Doelstelling en beschrijving van het project

De heraanleg heeft als belangrijkste doel het wegdek in het Ilot Sacré, beschadigd door de tand des tijds, te renoveren en de materialen af te stemmen op die van de omliggende straten. Zo zullen kasseien in porfier of gres uit de Maasstreek (kenmerkend voor straten in dit deel van Europa) de huidige klinkers in terracotta vervangen. 

De materiaalkeuze sluit perfect aan bij de recente verwezenlijkingen van de Stad in de omliggende straten en past bij de gebouwde omgeving en het erfgoedkarakter van de plaats. Het is een manier om de inrichting van de openbare ruimte in de Unesco-zone te harmoniseren.

Het nieuwe wegdek zorgt bovendien voor een betere toegankelijkheid van deze drukbezochte plaats voor voetgangers en personen met beperkte mobiliteit.

Verder gaat er ook bijzondere aandacht naar de verlichting, die momenteel in het midden van de straat hangt.

 

Bekijk ook:

- De kaart van het stadscentrum met alle voetgangerszones

Carte zone piétonne

- De kaart met de rijrichtingen en de parkings in de Vijfhoek

Carte des sens de circulation et parkings dans le Pentagone

- De kaart voor de leveringen:

Cartes des livraisons