Hier vindt u het schema met de geplande werken voor de heraanleg van de centrale lanen.

Sinds mei 2018 is het voetgangersgebied tussen de Grétrystraat en de Bisschopsstraat open voor het publiek. De bloemperken zijn tijdelijk gesloten om de verschillende aanplantingen te laten groeien. De nieuwe banken zijn nog niet geïnstalleerd. In deze zone zijn nog steeds werken bezig aan de uitgang van de metro De Brouckère (als onderdeel van de heraanleg van het metrostation door Brussel Mobiliteit).

De werf wordt voortgezet, sinds begin juni 2018, tussen de Grétrystraat en de Kiekenmarkt (richting de Beurs). Het werk zal in twee fases plaatsvinden (eerst de centrale rijstrook, daarna de rijstroken aan de zijkant).

Sinds eind maart 2018 zijn er ook werken in het gebied tussen het Fontainasplein en de Rijkeklarenstraat. Het werk zal in twee fases plaatsvinden (eerst de centrale rijstrook, daarna de rijstroken aan de zijkant). Het einde van dit gedeelte is gepland voor september 2018.

Voor het Beursplein en het Fontainasplein beginnen de werken in 2019.

Tijdens de werken is de doorgang van voetgangers, fietsers en mensen met beperkte mobiliteit altijd gegarandeerd. De toegang tot de handelszaken is ook verzekerd.

De deadlines worden gecommuniceerd onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

 

Planning van de werken

Klik om uit te vergroten

Planning werken