Vanaf 9 maart 2020 begint de derde en laatste fase van de herinrichting van het Fontainasplein.

Er wordt gewerkt op de helft van het plein aan de kant van het ABVV-gebouw. De zone wordt opgebroken en heraangelegd met plaats voor de planten die dit deel van het plein zullen verfraaien. Er zal ook gewerkt worden aan het begin van de straten Groot Eiland, Anderlechtsesteenweg en de Muggenstraat.

Deze werken aan het Fontainasplein zouden eind april 2020 voltooid moeten zijn, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

TOEGANKELIJKHEID

De buslijnen 48 en 95 zullen via de Verversstraat, de Anspachlaan en Plattesteen rijden.

De doorgang voor voetgangers, fietsers, PBM en de toegang tot de handelszaken wordt gewaarborgd voor de volledige duur van de werken.

De rijrichting van de Anderlechtsesteenweg tussen de Zinnikstraat en de Maagdenstraat wordt omgekeerd. De Lemonnierlaan tussen de Zinnikstraat en het Fontainasplein wordt een eenrichtingsstraat, met de rijrichting naar het Fontainasplein.

Vanaf 16 maart 2020:
- Groot Eiland, de Anderlechtsesteenweg en de Muggenstraat worden doodlopende straten. Aan het eind van elke straat, voor het Fontainasplein, kunnen voertuigen zich omkeren.
- De Bogaardenstraat wordt opengesteld voor het verkeer vanaf het Fontainasplein via de Lemonnierlaan.

Leveringen in de Anspachlaan tussen de Verversstraat en het Fontainasplein gebeuren via de Zuid-, Lombard-, Verversstraat en de Anspachlaan. Men rijdt uit het gebied via de Anspachlaan en de Rijkeklarenstraat.

Carte Fontainas

 

PRAKTISCHE INFO

We verontschuldigen ons voor de eventuele overlast door de werken en danken u voor uw begrip.

Uurrooster van de werf: van maandag tot vrijdag van 7u00 tot 16u00

De Stad Brussel staat tot uw beschikking voor alle bijkomende informatie over deze werken.
Stuur daarvoor een e-mail naar 
Julien.Mille@brucity.be of bel naar het gratis nummer van Beliris: 0800/11.299 (van maandag tot vrijdag van 9u tot 16u).