Vanaf 28 oktober 2019 begint de heraanleg van het Fontainasplein. Deze werken worden in drie opeenvolgende fases uitgevoerd.

In de eerste fase wordt er gewerkt aan de voetpaden, langs de gevels van de gebouwen. Deze zijstroken van het plein worden opgebroken om ze vervolgens opnieuw aan te leggen zonder niveauverschillen. Deze fase zou eind december 2019 voltooid moet zijn, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

De tweede fase gaat begin januari 2020 van start, net na het bouwverlof. Het betreft de helft van het plein tussen de Bogaardenstraat en de Kolenmarkt (zonder voetpaden). Er wordt ook gewerkt aan het begin van de Lemonnierlaan en de Bogaardenstraat. Na het opbreken van deze zones, worden ze zo heraangelegd dat er aanplantingen kunnen komen die dit deel van het Fontainasplein zullen verfraaien.
Deze fase zou in maart 2020 voltooid moet zijn, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

De andere helft van het plein, aan de kant van het ABVV-gebouw, wordt heraangelegd tijdens de derde fase, van eind februari tot eind april 2020. U krijgt later aanvullende informatie over deze fase.

 

INFO TOEGANKELIJKHEID

FASE 1

Deze werken hebben geen impact op het openbaar vervoer.
De doorgang voor voetgangers, fietsers, PBM en de toegang tot de handelszaken wordt gewaarborgd voor de volledige duur van de werken.

Omleidingen/leveringen:

De Kolenmarkt wordt een doodlopende straat. Aan het eind van de straat, voor het Fontainasplein, kunnen voertuigen zich omkeren.

chantier

FASE 2

Deze werken hebben geen impact op het openbaar vervoer.

De doorgang voor voetgangers, fietsers, PBM en de toegang tot de handelszaken wordt gewaarborgd voor de volledige duur van de werken.

Omleidingen/leveringen:


De Kolenmarkt en de Bogaardenstraat worden doodlopende straten. Aan het einde van de straten, voor het Fontainasplein, kunnen voertuigen zich omkeren. De rijrichting in de Gootstraat en de Mussenstraat (tussen de Zuidstraat en de Gootstraat) wordt omgedraaid.

chantier

 

PRAKTISCHE INFO

We verontschuldigen ons voor de eventuele overlast door de werken en danken u voor uw begrip.

Uurrooster van de werf: van maandag tot vrijdag van 7u00 tot 16u00

De Stad Brussel staat tot uw beschikking voor alle bijkomende informatie over deze werken.
Stuur daarvoor een e-mail naar Julien.Mille@brucity.be of bel naar het gratis nummer van Beliris: 0800/11.299 (van maandag tot vrijdag van 9u tot 16u).